Race Mee

Extra veel startplekken én wedstrijden in de KNAF-certified Spring Cups 2021


Vanaf 5 april kan iedereen wederom meedoen aan officiële Nederlandse kampioenschappen in Gran Turismo Sport en DiRT Rally 2.0. De KNAF-certified Spring Cups 2021 bevatten, in navolging van de succesvolle Winter Cups, fors meer plekken om te racen én een grotere hoeveelheid events.

De nieuwste ‘KNAF-certified’-competities gaan op 5 april van start en zijn toegankelijk voor iedereen. Deze kampioenschappen worden gehouden in de populaire racegames Gran Turismo Sport (PlayStation 4 en 5) en DiRT Rally 2.0 (PlayStation 4 en 5, Xbox One S en X, Xbox Series S en X, pc).

In 12 wekelijkse events – van maandag 16.00 uur tot zondag 23.00 uur – strijd iedereen om kampioenschapspunten en een prijzenpot van 3.000 euro. Lees de uitleg hieronder om te weten hoe dit in z’n werk gaat. Je kunt op elk moment instappen om mee te doen.

Meld je hier kosteloos aan op KNAF Digital en race mee!

Gran Turismo Sport
In de KNAF-certified Gran Turismo Sport Spring Cup 2021 kan iedereen zich elke week (tot zondag 23.00 uur) proberen te kwalificeren, middels aangewezen events in de game. Voor maximaal 44 deelnemers is plek in de finaleraces die door de digitale wedstrijdleiding worden opgezet, elke maandagavond vanaf 12 april.

De snelste 14 deelnemers starten dan om 19.30 uur in de Divisie I-race. Deze is live te zien op het Twitch-kanaal van KNAF Digital en bij Motorsport.com.

Op elke dinsdagavond (vanaf 13 april) worden er nog twee races gehouden: om 19.30 uur start dan de Divisie II-race, voor de nummers 15 tot en met 29 – waarna om 21.00 uur de Divisie III-race begint voor de mensen die zich op de 30e tot en met de 44e plek hebben gekwalificeerd.

Lees de instructies om goed mee te kunnen doen aan deze competitie, evenals de reglementen die van toepassing zijn. Deelnemers die zich weten te plaatsen voor de race, 0ntvangen hierover uiterlijk twaalf uur van tevoren een email.

DiRT Rally 2.0
Deelnemers aan de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021 jagen elke week op de snelste tijd in speciaal uitgezette rally’s. Deze zijn mede uitgezet door ervaren rallycoureurs uit de fysieke autosport en extra divers, afwisselend en uitdagend. Om aan alle events te kunnen deelnemen, dien je ook over de DLC (downloadable content) van DiRT Rally 2.0 te beschikken.

Hoogtepunten van de deelnemers zelf zijn terug te zien in wekelijkse highlightvideo’s. Instructies voor het opnemen en aanleveren van dit materiaal volgen nog. Lees de instructies om goed mee te kunnen doen aan deze competitie, evenals de reglementen die van toepassing zijn.

Nieuwe activiteiten
Naast deze uitgebreide KNAF-certified Spring Cups komen er dit voorjaar nog meer activiteiten op KNAF Digital, onder meer op het gebied van vrij rijden en andere autosportdisciplines. Houd deze site en onze social-mediakanalen goed in de gaten, praat mee op onze Discord-server en meld je aan op KNAF Digital om op de hoogte te blijven!