Race Mee

Dominante Floris Simmerman overmeesterde concurrenten op Laguna Seca

In de derde ronde van de KNAF-Certified Gran-Turismo Autumn cup, was het Floris Simmerman die er met de winst van doorging. Door een strategische undercut wist Floris Simmerman Van Zutphen ruim voor te zijn. Daan Berg sluit aan op een knappe P3.

Aan de start van de derde ronde op Laguna Seca raceway nam Kaj de Bruijn onmiddellijk de leiding over van Simmerman. De twee coureurs doken, samen met enkele anderen, meteen de pitstraat in. Daarentegen bleven Van Zutphen, Dannick Eljon en Remco Wint buiten. Na enkele rondes werd een uitstapje naar het grind voor Kaj de Bruijn teveel, waardoor hij zijn race moest beëindigen.

Als we de slotfase bereiken verschijnen de laatste pitstops. De meeste rijders vallen hierdoor terug behalve Daan van Zutphen die maar nipt zijn positie weet te behouden. De wil om P2 af te pakken werd De Groot toch iets teveel waardoor hij een uitstapje naar het Grind maakte en zijn podiumplek afgeeft aan Daan Berg.

Ook Jordy Sponselee liet zich heel goed zien, hij steeg maar liefst 7 plekken. Na een moeilijke start kan hij trots zijn met een welverdiende 5de positie.

Check hier de highlights van de afgelopen race: