Race Mee

Colin de Vries pakt zege in het ijzige Zweden

In evenement zes van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter cup-2022 dat verreden werd in het ijzige Zweden was het Colin de Vries die de overwinning pakt en zo de leiding in het kampioenschap weet te veroveren.

Na de eerste stage finishte de top 3 binnen vier seconden van elkaar. De Vries kwam als snelste over de lijn gevolgd door Prezemek Rudzki met een achterstand van 1,7 seconden. Niels Louwerse finishte als derde met een vier seconden achterstand. De tweede stage werd wederom gewonnen door Colin de Vries. Niels Louwerse pakt de tweede positie over van Prezemek Rudzki. Rudzki maakte in de tweede stage een grote fout waardoor hij een achterstand van een minuut en veertien seconden oploopt. Kevin Koen pakt daarom de derde positie over en finishte elf seconden later dan De Vries.

Na de derde stage blijft de voorlopige stand ongewijzigd. De Vries loopt daarentegen wel uit op zijn concurrenten. Louwerse kwam ruim drie seconden later over de meet, Kevin Koen finishte dan weer 5,6 seconden daarachter.
De vierde stage werd echter gewonnen door Niels Louwerse, hij won de zes minuten lange stage met een anderhalve seconden voorsprong op De Vries. Ondanks een fout van Kevin Koen met veel tijdverlies weet hij als derde de streep te behalen. Het was Colin de Vries die de vijfde stage op zijn naam schreef. De Vries wist met ruim zes seconden voorsprong zijn concurrent Louwerse voor te zijn. Kevin Koen kwam wederom als derde over de meet, hij ziet echter zijn achterstand oplopen tot een minuut en eenentwintig seconden.

De zesde en laatste stage werd dit keer gewonnen door Niels Louwerse. Toch was zijn voorsprong niet groot, hij won de stage met precies 2 tienden verschil tegenover De Vries. Zoals verwacht kwam Kevin Koen als derde over de streep.

Met een voorsprong van vijftien seconden mag Colin de Vries zich winnaar noemen van het zesde event in de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter cup-2022. Daarachter is het Kevin Koen die de rally eindigt als derde, met een respectievelijke afstand van een minuut en dertig seconden op de De Vries.

Mede door deze zege neemt De Vries de leiding in het algemeen klassement over van Prezemek Rudzki. Hij leidt het algemeen klassement met 1090 punten, dat zijn er 95 meer als Prezemek Rudzki. Niels Louwerse volgt met een punten aantal van 757.

Alle coureurs mogen even rust nemen aangezien er deze week geen rally zal plaatsvinden.

 

AUTEUR: Daan van Zutphen