Race Mee

Colin de Vries houdt titelgevecht spannend

Het vijfde event in de Knaf-Certified Dirt rally 2.0 spring cup 2022 – powered by GoodYear, werd gewonnen door niemand minder dan Colin de Vries. Deze overwinning zorgt ervoor dat hij op gelijke hoogte komt met mede titelkandidaat, Prezemek Rudzki.

De coureurs moesten deze week een poging wagen met verschillende Rally GT bolides in het stoffige Australië. Toch was de BMW M2 COMPETITION een grote favoriet, het bleek ook een van de snellere keuze’s aangezien de gehele top drie voor de BMW M2 koos.

De man van deze rally Colin de Vries kende een goede eerste stage, hij kwam als eerste over de meet met een gat van drie seconden naar zijn achtervolger, Niels Louwerse. Prezemek Rudzki kwam als derde over de streep, zes seconden nadat De Vries dit deed. Het was Louwerse die nipt de overwinning van stage twee binnensleepte. De Vries kon net niet tippen aan zijn landgenoot, hij kwam drie tienden tekort. Rudzki wist weer als derde te finishen.

Prezemek Rudzki was de winnaar van stage drie. Door deze kleine overwinning pakte hij even de tweede plek over van Louwerse die als derde wist te eindigen. De Vries moest twee seconden toegeven aan zijn rivaal. In stage vier maakte De Vries zijn verlies weer goed, door zes seconden sneller over de lijn te komen dan Rudzki. Louwerse veroverde een tweede plek, en herpakte daardoor zijn tweede positie.

Tijdens de stages vijf en zes zagen we dezelfde uitslag, en dus liep De Vries alsmaar verder uit tegenover zijn concurrenten. Toch wist Rudzki een klein beetje in te lopen nadat hij als eerste over de meet kwam in stage zeven. Hij wist een tiende sneller te zijn dan De Vries. Louwerse volgde op de derde plek. De achtste stage wist Louwerse wel te winnen, Nipt anderhalve seconden sneller dan zijn landgenoot De Vries. Rudzki verloor veel tijd, hij finishte tien seconden achter Louwerse.

De negende en ook de laatste stage werd gewonnen door Colin de Vries. Zo zet hij zijn naam op deze rally en evenaart zo zijn titelrivaal. Niels louwerse kwam als tweede over de meet gevolgd door Prezemek Rudzki.

Rudzki en De Vries staan daarom op gelijke hoogte in het algemeen klassement. Beide bezitten ze tot nu toe 880 punten. Niels Louwerse volgt met een totaal van 690 punten. Toch is Louwerse zeker niet uit het titel gevecht, hij miste namelijk een ronde en dat zal meetellen als schrapresultaat.

 

AUTEUR: Daan van Zutphen