Race Mee

Calvin de Groot snelt naar overwinning in Spanje

In het vijfde event van de Knaf-Certified Gran Turismo sport spring trophy 2022 – powered by GoodYear cup, was het wederom Calvin de Groot die er met de winst vandoor ging op het Spaanse Catalunya-circuit. De coureurs verschenen aan de start met de F1500T-A.

Het was Daan van Zutphen die de pole position pakte in de kwalificatie, Twan Vollebregt volgde, met daarachter Stefan de Groot op de derde plek. De race en dus ook de start verliep alles behalve rustig, Daan van Zutphen verloor de eerste plek na een touché met Twan Vollebregt. Calvin de Groot had een geweldige start, na een matige kwalificatie wist hij in de eerste bocht al vijf posities te stijgen. Twee rondes later passeerde De Groot zelfs Vollebregt voor de leiding in de race. Ook Van Zutphen volgde door Vollebregt te passeren in de derde ronde. Eveneens werd er flink gevochten in het middenveld, Stefan de Groot wist in de derde ronde Valk te passeren voor de vierde plek. drie rondes later nam hij zelfs de derde plek van Vollebregt over.

De eerste “verplichte” pitstops namen plaats aan het einde van ronde zes, Bert Houben was de enige coureur die overging op de supersofts, door deze tactiek wist hij een paar rondes later Van der Linde te passeren voor de zevende positie. Pas na de tweede serie pitsops zien we weer inhaalacties gemaakt worden. In ronde dertien wist Valk de terugvallende Vollebregt te passeren voor de vierde plek. In diezelfde ronde moest Vollebregt zelfs zijn vijfde positie inleveren aan Mellema.

In de slotfase wist Remco Wint met een bandenvoordeel Houben te passeren en zo een achtste positie veilig te stellen. Aan het einde werd het nog spannend tussen Van Zutphen en De Groot, maar de leider in het kampioenschap wist zijn rivaal achter zich te houden en zo zijn vierde overwinning van het seizoen te pakken.
Stefan de Groot volgde Van Zutphen en kwam zo als derde over de meet. Leroy Valk kwam als best of the rest over de streep

Na het vijfde event vergroot Calvin de Groot zijn voorsprong in het algemeen klassement. Hij gaat met 970 punten aan de leiding. Van Zutphen volgt met een totaal aan 796 punten. Twan Vollebregt vindt zichzelf op de derde plek met een aantal van 597 punten.

Auteur: Daan van Zupthen

Foto’s: Pim Geerts