Race Mee

Calvin de Groot zegeviert in Oostenrijk

In het zevende event van de Knaf-Certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2022, wist Calvin de Groot zijn concurrentie voor te zijn in het natte Oostenrijk. Op de baan vertoonde zich een mix van  BMW-Z4 GT3’s en BMW-M3 GT3 bolides.

Calvin de Groot vertrok vanaf pole position gevolgd door Denzel Benschop. Twan Vollebregt sloot aan op de derde plek. De Groot wist na de start de eerste plek te behouden, daarachter wist Vollebrecht de tweede positie over te nemen van Benschop. Mike den Braber had een opvallende start. Na de eerste ronde wist hij vier posities te stijgen en trof zichzelf aan op de zevende plek. Ook Jordy Sponselee kende een goede start.

Veel rijders vonden het een uitdaging om de auto stabiel te houden. De achterzijden van vele rijders braken regelmatig uit wat voor een mooi spektakel zorgde. Ondanks de lastige omstandigheden gingen de rijders het gevecht met elkaar aan. Bouwmeester probeerde de negende positie over te nemen tegenover Van der Valk, maar zijn pogingen mochten niet baten.

Aan het einde van ronde 18 moest het gehele veld hun tweede pitstop maken. In ronde negen maakten alle rijders al de eerste pitstop en dat deden ze nogmaals in ronde 18. Opvallend is dat Dannick Eljon meer benzine in zijn tank had tijdens de tweede stop, hierdoor steeg hij naar de derde positie. Na deze pitstop sessie was de leider in de race nog steeds De Groot die een ruime voorsprong had op de tweede positie.

Tijdens ronde 22 was het Bodt die de aanval inzette op Van der Valk. Bodt wist Van der Valk in de tweede bocht te verschalken. Maar in ronde 23 stond Bodt al achterstevoren, valt terug en moet zich daardoor gewonnen geven.

Na een rustige slotfase kwam Calvin de Groot als eerste over de meet. Twan Vollebregt volgde met een gat van 6,4 seconden. Ruim daarachter legde Thijs van Bladel beslag op de derde positie, Voor Dannick Eljon en Jordy Sponselee.

Simmerman was deze race dan wel niet aanwezig, maar leidt het algemeen klassement nog steeds met een aantal van 1180 punten. Kaj de Bruin volgt op de tweede plek met 900 punten. Dit is een marge van twintig punten op Calvin de Groot. Het zal daarom ook spannend worden wie deze tweede plek zal bemachtigen in de laatste race.

AUTEUR: Daan van Zutphen

FOTO’S: Pim Geerts