Race Mee

Calvin de Groot wint zinderende strijd op Tsukuba

In het eerste event van de Knaf-Certified Gran Turismo sport spring trophy 2022 – powered by GoodYear cup, was het Calvin de Groot die er met de winst vandoor ging. De coureurs traden aan met de Racing 125 shifter karts. Het beloofde een spektakel te worden met veel actie en gevecht op de baan.

Tijdens de kwalificatie wist De Groot ook weer de eerste positie te bemachtigen. Twan Vollebregt kwalificeerde zich op de tweede positie, gevolgd door Mike den Braber.

De Groot had een mindere start waardoor Vollebregt een poging waagde voor de leiding, maar De Groot pareerde de actie. Daan van Zutphen pakte al snel de derde positie over van Den Braber. De top drie sloegen daarna al snel een gat ten opzichte van de mannen achter hen. Het was voornamelijk stuivertje wisselen tussen Vollebregt en De groot voor de eerste positie. Van Zutphen wachtte rustig af als lachende derde en mengde zichzelf niet al teveel. Daarachter vond er ook een fraai gevecht plaats voor de vierde positie met maar liefst vijf man die zich mengden in de strijd. Remco Wint wist na een paar rondes los te breken van de groep en zo zijn vierde positie veilig te stellen.

Tijdens ronde zeven maakte Vollebregt een kostbare fout, verliest de slipstream en kan de top twee niet meer bijhouden. Daarna waren het voornamelijk kleine tweemans gevechten die het kijkplezier opleverde. Bodt en Bouwmeester gingen het gevecht met elkaar aan voor de zevende positie. Stefan de Groot was zeker niet een van de langzaamste in de race. Na een mindere start en een grote fout in ronde zestien wist hij zichzelf terug te knokken naar de zesde positie.

Pas in de allerlaatste ronde zette Van Zutphen de aanval op De Groot in. Van Zutphen probeerde het in bocht 1, maar De Groot pareerde de aanval, sloeg een gat en won zo de eerste race van het seizoen. Daan van Zutphen  pakte nog wel de snelste ronde en komt als tweede over de meet, gevolgd  door Twan Vollebregt op een respectabele afstand. Remco Wint finishte als vierde.

Calvin de Groot leidt het algemeen klassement met 200 punten. Daan van Zutphen sluit daarachter aan met 176 punten. Twan Vollebregt volgt met 140 punten.

 

AUTEUR: Daan van Zutphen

FOTO’S: Pim Geerts