Race Mee

Arie Haydar laat zich zien op Dragon Trail

De eerste race in de KNAF-Certified Gran Turismo sport winter cup 2022 werd verreden op het prachtige Dragon Trail Garden-II circuit waar de coureurs aantraden in de BMW M3 GT ’11. De race bracht ons spannende gevechten en een hoop sensatie.

Kaj de Bruin vertrok op pole position met daarachter Floris Simmerman gevolgd door Arie Haydar. De start bracht een hoop geduw en getrek met zich mee. Alle rijders zaten elkaar goed dwars en ook de barrieres bleven niet onaangeraakt. Haydar profiteerde hiervan en pakte meteen de leiding over, ook Twan Vollebregt had een goede start. Hij steeg maar liefst 3 posities. Floris Simmerman zakte terug naar de 13de plaats.

Na de eerste ronde maakte een groot deel van het veld al hun eerste stop, de rest bleef langer doorrijden en kwam een ronde later binnen. Als gevolg zochten de rijders het gevecht met elkaar op, vooral in het middenveld waar de posities 4 tot en met 8 al binnen 2 seconden van elkaar zat.

Voorin het veld bleef het rustig maar achteraan en ook zeker in het middenveld was er non-stop actie. Simmerman die zichzelf in ronde 4 al naar de 5de plek had teruggevochten had de smaak goed te pakken. Eind ronde 8 vonden de tweede pitstops plaats, toch bleef een groot deel een paar rondjes doorrijden en zo werd het snel duidelijk dat niet iedereen dezelfde strategie had. Na alle pitstops wist Calvin de Groot al snel een paar posities te stijgen en klom terug naar de zevende plek.

Als we het einde van de race naderen en alle pitstops zijn gemaakt kruipt het veld toch weer meer in elkaar. Floris die zich knap terugvocht wist de leiding niet te behouden en moest het doen met een derde positie. Arie Haydar won de race met anderhalve seconde voorsprong op Kaj de Bruin. Achterin het veld wist Jordy Sponselee nipt voor Daan van Zutphen te blijven, het gat tussen de beide heren was maar 4 duizendste seconden aan het einde van de race.