Race Mee

Eerste Virtuele ELE Rally een groot succes via KNAF Digital

 

Ondanks het goede weer hadden een goede 130 deelnemers de moeite genomen om deel te nemen aan de Virtuele ELE Rally, opgezet door KNAF Digital en Stichting ELE Rally. Het werd een secondenduel tot aan de finish toe welke uiteindelijk gewonnen werd door Mark Fijn die na 1 uur en 2 minuten een voorsprong had van een luttele 0,3 seconden op Niels Louwerse. Alexander Grohs werd derde op slechts 0,02 seconde van de tweede plaats. Bij de licentiehouders gaat de overwinning naar Yannick Vrielink, de 2e plaats naar Ranu van Rith en de 3e plaats naar Nard Ippen. De aanmoedigingsprijzen, speciaal in het leven geroepen voor mensen die helemaal nieuw zijn in het rallywereldje en ook niet eerder hadden meegedaan aan een competitie op KNAF Digital, zijn voor Przemek Rudzki (1e), Wouter David (2e) en Leon Scholtens (3e). 

 

De wedstrijd ging vrijdagmiddag om 16.00 van start en de deelnemers hadden tot zondag 18.00 de tijd om de 12 klassementsproeven te bedwingen. Gekozen was voor locatie Polen, wat dus flink wat onverhard terrein betekende voor de deelnemers. Maar ondanks die ondergrond ook enorme topsnelheden door de bossen en de vele jumps. Als ware het de echte ELE Rally, viel het aantal uitvallers verder ook op. Zo vielen er op de eerste KP al een kleine 30 uit. 

De eerste 3 klassementsproeven (in het tijdschema omgedoopt tot de ELE-klassemensproeven Helmond, Asten en Somerlo) werden ’s middags en tijdens zonsondergang gereden waarna deze 3 in het volledig donker, na een service, ook weer werden verreden. Een extra dimensie, je hebt namelijk zo je lampenbak of verlichting beschadigd en dan is het natuurlijk een stuk lastiger op de uitdagende klassementsproeven. Na de eerste 6 proeven hadden de deelnemers er alweer 59,2 kilometer op snelheid erop zitten. 

De volgende dag werd er gestart in zeer natte omstandigheden, zoals het een echte ELE betreft. En werden de klassiekers Spoordonk, Sint-Oedenrode en Wintelre tweemaal bedwongen. Tussendoor uiteraard service om de auto’s ook virtueel weer op te lappen. Na een wedstrijd over 138,4 kilometer moest de digitale meetlat eraan te pas komen zodat het verschil tussen de top 3 dus bepaald kon worden op nog geen 0,35 seconden! 

Stichting ELE Rally en KNAF Digital kregen daarnaast vanuit het grote deelnemersveld complimenten voor de mooi uitgezette en uitdagende wedstrijd. Winnaars zullen benaderd worden over de gewonnen prijzen. 

UPDATE: De volledige uitslag van de Virtuele ELE is bekend. Bekijk hem hieronder.

Auteur: Joris van Esch