Race Mee

Zo doe je mee op KNAF Digital


Volg deze instructies om mee te doen.

1. Maak een account aan op KNAF Digital via deze link. Om deze te bevestigen, check je mailbox (en eventueel de spam-folder). Door op de link in de bevestigingsmail te klikken, kun je je wachtwoord instellen en inloggen.
In je profiel zijn alleen je voornaam, achternaam, mailadres en username verplicht om in te vullen.
Daarnaast is het noodzakelijk om bij je profiel onder het kopje ‘Verbind’ je PlayStation Network online-ID, Xbox Live Gamertag, Steam ID en Codemasters RaceNet-account in te vullen. (Afhankelijk van op welke systemen je speelt.)

2. Kies je de competitie waar je aan wilt deelnemen: met Gran Turismo Sport of DiRT Rally 2.0. Allebei mag natuurlijk ook, graag zelfs! Kies vervolgens het actuele event om te zien met welke auto(‘s) en op welk parkoers je kunt rijden en tot wanneer je hiervoor de kans hebt.

3. Voor Gran Turismo Sport: voeg het account ‘KNAFdigital‘ toe aan de vriendenlijst van jouw account op PlayStation Netwerk. Dit kun je doen op je console, via de PlayStation smartphone-app of via deze link. Als wij je voor die lijst geaccepteerd hebben, kunnen we je tijd verifiëren. We zullen meermaals per dag verzoeken bekijken en accepteren.
In de beschrijving van het event zie je hoe je kunt deelnemen aan de pre-kwalificatie. Hiervoor gebruiken we de Kwalificatietijdrit (Qualifying Time Trial) in één van de de drie Dagelijkse Races (Daily Races), dus A, B of C, in Speltype Sport (Sport Mode). Start de game op je console op en kies dit speltype om een tijd te noteren. Je kunt zo vaak mogelijk rijden als je wilt, tot het event is verstreken.

Bij DiRT Rally 2.0: zorg dat je een Codemasters RaceNet-account hebt (deze kun je hier aanmaken).
Hiermee kun je vervolgens een verzoek sturen om lid te worden van KNAF Digital op onze eigen RaceNet Club in DiRT Rally 2.0, via deze link. We zullen meermaals per dag verzoeken bekijken en deelnemers toelaten.
Als je bent toegelaten en de game opstart, ga onder het kopje ‘Freeplay’ naar ‘RaceNet Clubs’. Hier kun je de rally van KNAF Digital selecteren en meedoen. Let op: je hebt in principe maar ééns kans om de aangegeven proeven geklokt af te leggen (al kun je hier wel ‘shakedown’ kiezen om een beetje te oefenen).

4. Als je (voor nu) klaar bent en een goede tijd hebt gereden, ga weer naar de event-pagina van de betreffende competitie op KNAF Digital en dien je tijd in middels de knop de event-pagina. Als je dit niet doet, zul je niet worden opgenomen in het klassement!
Op de volgende pagina vul je je tijd in volgens dit systeem:
[uur][uur]:[minuut][minuut]:[seconde][seconde].[tiende][honderdste][duizendste]
Je kunt zo vaak als je wilt je tijd indienen, wanneer je (in Gran Turismo Sport bijvoorbeeld) op een later moment een snellere tijd hebt gerealiseerd, tot het eind van het event.
Deze tijden zullen door ons worden gecontroleerd door ze te vergelijken met de tijden van je account in de games zelf.

5. Als de eindtijd van een event is bereikt, maakt de wedstrijdleiding het klassement op.
Voor Gran Turismo Sport geldt dat de snelste 44 coureurs van de pre-kwalificatie zich plaatsen voor de races van het betreffende event. Deze races worden georganiseerd op het (op de event-pagina) aangegeven moment – zij ontvangen hierover afzonderlijk een bericht per e-mail. Na de races worden er punten toegekend aan de deelnemers aan het event.
Om te zorgen dat iedereen de kans krijgen om mee te racen (dus ook wie zich níet weet te plaatsen voor de race van het betreffende event), zullen we ook regelmatig ‘vrije raceavonden’ organiseren op KNAF Digital. Hiervoor kun je terecht op onze Discord-server.
Voor DiRT Rally 2.0 geldt dat iedereen altijd kan deelnemen. Na het verstrijken van de eindtijd worden er punten toegekend aan de hoogst geklasseerde deelnemers.

Je kunt terecht op onze Discord-server als je vragen of opmerkingen hebt. Uiteraard weten we zelf ook tal van zaken die we nog beter of mooier willen maken. Met jullie input komen we nog sneller tot een nog beter platform.

Succes en veel raceplezier!