Race Mee
Het Gemeentelijk Kampioenschap Mario Kart 8 Deluxe 2023
KNAF Digital organiseert in december 2023 voor het tweede jaar op rij het Gemeentelijk Kampioenschap Mario Kart 8 Deluxe. Tijdens dit unieke kampioenschap voor Nederlandse Gemeenten gaan we op zoek naar de beste Mario Kart 8 spelers in Nederland en kijken we welke Gemeente beschikt over het beste Mario Kart talent!
AANMELDEN

Mario Kart 8 Deluxe Gemeentelijk Kampioenschap

De KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) organiseert via digitale tak KNAF Digital voor het tweede jaar op rij het Mario Kart 8 Deluxe kampioenschap voor Nederlandse Gemeenten.

Tijdens de kerstvakantie van 2023 gaan we opzoek naar de beste Mario Kart 8 Deluxe spelers in deelnemende Gemeenten. Alle lokale talenten worden op zaterdag 6 januari 2024 uitgenodigd op het Bondsbureau van de KNAF te Houten om daar de ultieme racedag te beleven.

OPZET

Voor het tweede jaar op rij organiseren wij dit unieke Kampioenschap speciaal voor Nederlandse Gemeenten, middels de zeer populaire en toegankelijke racegame Mario Kart 8 Deluxe (op de Nintendo Switch-spelcomputer).

Dankzij onze ‘offline’ aanpak is deze competitie bereikbaar voor iedereen binnen uw Gemeente. Onze KNAF Digital wedstrijdleiders komen op een moment naar keuze naar een nader te bepalen locatie binnen uw Gemeente om daar een spannende lokale competitie op te zetten waarmee het beste lokale talent komt bovendrijven en uw Gemeente vertegenwoordigt tijdens het finale evenement op 6 januari 2024 op het Bondsbureau te Houten!

KWALIFICATIE

In overeenstemming met elke deelnemende Gemeente organiseren we een speciale kwalificatiedag op een gezamenlijk te bepalen locatie in elke Gemeente. Deze kwalificatiedag bestaat uit 2 shifts van 3 uur. In elke shift kunnen maximaal 64 deelnemers participeren en strijden voor een finale ticket namens zijn of haar Gemeente.

Alle deelnemers spelen gegarandeerd 1 uur lang verschillende potjes Mario Kart 8 Deluxe, de beste 32 deelnemers stromen daarna door naar de volgende ronde waar er middels een knock-out toernooi wordt bepaald wie het beste Mario Kart 8 Deluxe talent is van die shift.

De uitgevallen deelnemers kunnen over de schouder meekijken van de nog strijdende deelnemers of een potje vrij spelen op 1 van de vrije consoles. Ons evenementen team op locatie zal er voor zorgen dat alles soepel verloopt en duidelijk is voor iedereen.

Iedereen tot 16 jaar mag meedoen aan deze competitie (tenzij anders aangegeven in overleg met de Gemeente).

MarioKart_Presentation2017_scrn01

FINALE

Switch_MK8DX_scrn_GoldMario_10

De grote finale van het Gemeentelijk Kampioenschap Mario Kart Deluxe 8 zal worden georganiseerd op het KNAF Bondsbureau te Houten op 6 januari 2024.

Deelnemers worden hier ontvangen door autocoureur Colin Caresani (actief in de DTM Trophy) en Red Bull Racing-simulatorcoureur Rudy van Buren. Om deelnemers gelijk in de stemming te brengen, beginnen we de dag met een fitheidstest. Zo testen we de reactiesnelheid van de deelnemers om iedereen gelijk op scherp te zetten. Vervolgens spelen we de zinderende finale en kronen van de winnaars van dit eerste Gemeentelijke Kampioenschap Mario Kart 8 Deluxe.

Naderhand krijgen alle deelnemers een 40 minuten durende starterstraining van Rudy van Buuren en Colin Caresani bestaande uit theorie en praktijk op één van de professionele simulatoren van de KNAF.

PR & Marketing

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jeugd en jongeren meedoen, ontvangt elke deelnemende Gemeente een gepersonaliseerde PR-kit. Zo kan de competitie kenbaar worden gemaakt op onder meer social-mediakanalen en middels een nieuwsbrief. Verder ontvangen Gemeenten digitale flyers, die verspreid kunnen worden via jongerenorganisaties, buurthuizen, bibliotheken en scholen in de Gemeente.

U krijgt een persoonlijke PR-manager toegewezen die u ondersteunt bij vragen.

Landelijk zullen KNAF en KNAF Digital deze competitie aandacht geven via de eigen kanalen proberen een item te krijgen tijdens het NOS Jeugdjournaal.

MarioKart_Presentation2017_scrn22

TIJDSPAD

Gemeenten kunnen zich opgeven tot en met 1 december 2023. Zodra een Gemeente zich heeft ingeschreven zal één van onze projectmanagers contact opnemen om met elkaar een datum te bepalen wanneer wij langs kunnen komen voor de organisatie van de kwalificatiedag.

Hierna ontvangen ingeschreven Gemeenten de persoonlijke PR & Marketing kit om het communicatie en aanmeld traject op te starten.

Onze projectmanager staat u gedurende het gehele traject bij om vragen te beantwoorden en te helpen om het maximaal aantal inschrijvingen te behalen.

Maatschappelijke betrokkenheid

MarioKart_Presentation2017_scrn20

Werkelijk iedereen kan met plezier racen in het gemeentelijk kampioenschap Mario Kart. Deze alom bekende ‘funracer’ behoort immers ook tot de meest toegankelijke games ter wereld. De vriendelijke uitstraling en de doordachte spelopzet (waarbij minder ervaren spelers op diverse speelse manieren hulp kunnen krijgen) maken het extra geschikt voor spelers van alle leeftijden en afkomsten.

Daarmee is Mario Kart een waardevolle sociale katalysator. Een spel waarin iedereen zich kan meten met anderen, en dankzij de spanning en sensatie waardevolle herinneringen én vaardigheden voor het leven opdoet. De vele herkenbare elementen zorgen voor een sterk gevoel van samenhang, waardoor elke speler zich kan identificeren als onderdeel van een groep die geniet van wedstrijdjes op snelheid – hetzij vriendschappelijk, of juist competitief op allerlei niveaus.

Aanmelden

Deelname Gemeentelijk Kampioenschap Mario Kart 8 Deluxe € 1.999,00

Voor het eenmalige bedrag van € 1.999,00 ontvangt u het volledige pakket zoals hierboven omschreven, inclusief 2 finaleplaatsen tijdens het eind evenement op 6 januari 2023.

Als Gemeente hoeft u enkel een locatie beschikbaar te stellen waar deze offline kwalificatiedag georganiseerd kan worden. Dit kan bijvoorbeeld een buurthuis, jongeren centrum, sportlocatie of bibliotheek zijn. Wij zullen middels een 6 uur durend evenement bepalen wie de uiteindelijke winnaars worden van uw Gemeenten. Onze event crew komt met 16 Nintendo Switch consoles naar uw Gemeente en organiseert hier het kwalificatie evenement voor het Gemeentelijk Kampioenschap Mario Kart 8 Deluxe.

Het voordeel aan deze opzet is dat u de jeugd en jongeren uit uw Gemeenten samen kunt brengen tijdens deze dag en gaan we gezamenlijk opzoek naar het beste Mario Kart 8 Deluxe talent van uw Gemeente. Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat deze vorm van competitie zeer inclusief is, werkelijk iedereen kan meespelen!

Mocht u aanvullende informatie wensen of andere vragen hebben, neem dan contact met ons op.

    OVER KNAF

    De Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) heeft een online platform voor erkende Nederlandse competities in racegames gelanceerd: KNAF Digital. Dit initiatief is erop gericht om de autosport toegankelijker te maken voor een bredere doelgroep.

    KNAF Digital is gerealiseerd vanuit het innovatiefonds van NOC*NSF in 2019 en heeft in 2022 de Sportinnovator  innovatie prijs gewonnen voor Toekomstbestendige sport aanbieders.