Race Mee
Het Gemeentelijk Kampioenschap Mario Kart 8 Deluxe 2022
Gemeenten kunnen zich aanmelden voor deze eerste editie van het Gemeentelijk Kampioenschap Mario Kart 8 Deluxe in Nederland t/m 7 december 2022 via de onderstaande knop.
AANMELDEN

Mario Kart Kampioenschap

De KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) organiseert via digitale tak KNAF Digital het eerste Mario Kart-kampioenschap voor Nederlandse Gemeenten. In de kerstvakantie van 2022/2023 gaan we daarmee, in twee verschillende leeftijdscategorieën, op zoek naar de beste Mario Kart 8 Deluxe-spelers van Nederland!

OPZET

Voor het eerst in de geschiedenis organiseren wij een uniek kampioenschap speciaal voor Nederlandse Gemeenten, middels de zeer populaire en toegankelijke racegame Mario Kart 8 Deluxe (op de Nintendo Switch-spelcomputer).

Jeugd en jongeren kunnen aan deze spannende competitie deelnemen binnen hun eigen leeftijdscategorie, waardoor dit kampioenschap toegankelijk is voor iedereen.

Elke deelnemende Gemeente mag 1 winnaar per leeftijdscategorie afvaardigen voor de finale. In Sportcentrum Papendal, het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland, wordt vervolgens bepaald welke Gemeente beschikt over de beste Mario Kart 8 Deluxe-speler!

KWALIFICATIE

Op 27, 28, 29 en 30 december 2022 organiseren we vier voorrondes, waarin jeugd en jongeren zich kunnen kwalificeren voor een plek in de Gemeentelijke finale. Om de competitie zo eerlijk mogelijk te houden, hebben we deze opgedeeld in twee categorieën, namelijk:

  1. Tot 14 jaar
  2. Vanaf 14 jaar

Spelers kunnen zich opgeven via de speciale competitie van hun Gemeente op www.knafdigital.nl. De jongere spelers zullen altijd overdag hun wedstrijden spelen, de oudere leeftijdscategorie ’s avonds. De top drie van elke kwalificatiedag plaatst zich voor de Gemeentelijke finale, die plaatsvindt op een moment naar keuze: op 30 of 31 december 2022, of tussen 2 en 5 januari 2023.

Gemeenten hebben de keuze om deze finale online of offline te organiseren. Het voordeel aan een offline finale is dat we jeugd en jongeren hiermee samenbrengen op een fysieke locatie, om daarmee bij te dragen aan sociale interactie en onderling welzijn.

De winnaars van beide leeftijdscategorieën plaatsen zich voor de grote nationale finale op 7 januari 2023.

MarioKart_Presentation2017_scrn01

FINALE

Switch_MK8DX_scrn_GoldMario_10

De grote finale van het Gemeentelijk Kampioenschap Mario Kart Deluxe 8 zal worden georganiseerd in Topsportcentrum Papendal.

Deelnemers worden hier ontvangen door autocoureur Colin Caresani (actief in de DTM Trophy) en Red Bull Racing-simulatorcoureur én coach Rudy van Buren. Om deelnemers gelijk in de stemming te brengen, beginnen we de dag met een fitheidstest. Zo testen we de reactiesnelheid van de deelnemers om iedereen gelijk op scherp te zetten. Vervolgens spelen we de zinderende finale en kronen van de winnaars van dit eerste Gemeentelijke Kampioenschap Mario Kart 8 Deluxe.

Ook is er gelegenheid voor een uitgebreide rondleiding in dit sportieve hart van Nederland. Ter afsluiting staat er voor iedereen nog een hapje en drankje klaar plus een mooie goodiebag als aandenken aan deze spannende competitie.

PR & Marketing

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jeugd en jongeren meedoen, ontvangt elke deelnemende Gemeente een gepersonaliseerde PR-kit. Zo kan de competitie kenbaar worden gemaakt op onder meer social-mediakanalen en middels een nieuwsbrief. Verder ontvangen Gemeenten digitale flyers, die verspreid kunnen worden via jongerenorganisaties, buurthuizen, bibliotheken en scholen in de Gemeente.

U krijgt een persoonlijke PR-manager toegewezen die u ondersteunt bij vragen.

Landelijk zal KNAF Digital deze competitie aandacht geven via de eigen kanalen en via onze media partner IGN, zowel op de website daarvan als op het TikTok-kanaal.

MarioKart_Presentation2017_scrn22

TIJDSPAD

Gemeenten kunnen zich opgeven tot en met 7 december 2022.

Vanaf 28 november  ontvangen ingeschreven Gemeenten op dat moment de persoonlijke PR & Marketing kit om het communicatie en aanmeld traject op te starten.

Op 30 november 2022 komen alle Gemeentelijke competitie pagina’s online te staan op KNAF Digital waar lokale jeugd zichzelf op inschrijft.

Op 1 december verspreiden de deelnemende Gemeenten de PR & Marketing kit onder organisaties en professionals die in contact staan met de doelgroep (denk aan: Buurthuizen, Bibliotheken, Scholen, Jongerenwerkers en buurtsportcoaches).

Op 1 december zal IGN Benelux uitgebreid aandacht besteden aan de competitie via haar website en TikTok kanaal.

Op 1 december zullen KNAF en KNAF Digital de competitie bekend maken via haar kanalen (social, website en nieuwsbrief).

Op 20 december maken we de balans op hoeveel aanmeldingen elke Gemeente heeft, indien nodig sturen we lokaal bij met extra marketing campagnes.

Alle inschrijvingen na deze data zullen direct alle informatie en communicatie ontvangen om te starten het project kenbaar te maken in de Gemeente. Uiteraard zullen wij u hierbij ondersteunen.

Maatschappelijke betrokkenheid

MarioKart_Presentation2017_scrn20

Werkelijk iedereen kan met plezier racen in het gemeentelijk kampioenschap Mario Kart. Deze alom bekende ‘funracer’ behoort immers ook tot de meest toegankelijke games ter wereld. De vriendelijke uitstraling en de doordachte spelopzet (waarbij minder ervaren spelers op diverse speelse manieren hulp kunnen krijgen) maken het extra geschikt voor spelers van alle leeftijden en afkomsten.

Daarmee is Mario Kart een waardevolle sociale katalysator. Een spel waarin iedereen zich kan meten met anderen, en dankzij de spanning en sensatie waardevolle herinneringen én vaardigheden voor het leven opdoet. De vele herkenbare elementen zorgen voor een sterk gevoel van samenhang, waardoor elke speler zich kan identificeren als onderdeel van een groep die geniet van wedstrijdjes op snelheid – hetzij vriendschappelijk, of juist competitief op allerlei niveaus.

Aanmelden

OPTIE 1 € 1.499,00

Hiermee neemt u als Gemeente deel aan deze eerste editie van het Nederlands Gemeentelijk Kampioenschap Mario Kart 8 Deluxe. Deze deelname zal volledig online zijn, waarbij wij op 30 december 2022 een winnaar per leeftijdscategorie kronen in uw Gemeente.

U krijg hiervoor alle hierboven omschreven onderdelen en uitgebreide marketingondersteuning om deze competitie succesvol te maken in uw Gemeente.

Beide winnaars worden afgevaardigd naar het finale-evenement op zaterdag 7 januari 2023, op Topsportlocatie Papendal. Hier wordt de uiteindelijke winnaar van het Nederlands Gemeentelijk Kampioenschap Mario Kart 8 Deluxe bepaald in een spannende finale tussen alle winnaars van dit Gemeentelijk Kampioenschap.

Gemeenten/ Winnaars zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar Papendal, elke winnaar mag een plus 1 meenemen (vriend of vriendin). Voor kinderen tot 16 jaar geldt dat er ook 1 ouder mee mag komen.

Mocht u aanvullende informatie wensen of andere vragen hebben, neem dan contact met ons op.

OPTIE 2 € 2.499,00

Hiermee krijgt u het volledige pakket zoals omschreven in optie 1, met als uitbreiding het lokale finale-evenement offline op een locatie bij u in de Gemeente. De lokale finale kan worden georganiseerd op meerdere momenten gedurende de vakantieperiode, te weten:

30 of 31 december 2022
2, 3, 4 of 5 januari 2023

Als Gemeente hoeft u enkel een locatie beschikbaar te stellen waar deze offline finale georganiseerd kan worden. Dit kan bijvoorbeeld een buurthuis, jongeren centrum, sportlocatie of bibliotheek zijn. Wij zullen middens een 4 uur durend evenement bepalen wie de uiteindelijke winnaars worden van uw Gemeenten. Onze event crew komt met 8 Nintendo Switch consoles naar uw Gemeente en organiseert hier de lokale finale.

Het voordeel aan deze opzet is dat u de jeugd en jongeren uit uw Gemeenten samen kunt brengen tijdens de finale, ook kunnen afgevallen deelnemers komen kijken en kunnen finalisten vriendjes en vriendinnetjes meenemen!

Let op: er is maar een beperkte hoeveelheid plekken voor deze offline evenementen, wij hanteren hier een ‘first come, first served’ beleid op.

Mocht u aanvullende informatie wensen of andere vragen hebben, neem dan contact met ons op.

    OVER KNAF

    De Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) heeft een online platform voor erkende Nederlandse competities in racegames gelanceerd: KNAF Digital. Dit initiatief is erop gericht om de autosport toegankelijker te maken voor een bredere doelgroep.

    KNAF Digital is gerealiseerd vanuit het innovatiefonds van NOC*NSF in 2019 en heeft in 2022 de Sportinnovator  innovatie prijs gewonnen voor Toekomstbestendige sport aanbieders.